FødevareWatch

25.000 danskere vil forbyde buræg

Hver femte æg, der produceres i Danmark, er fortsat buræg, og nu har 25.000 danskere skrevet under på, at de vil forbyde dem.

Foto: Claus Sjölin

Indtil videre har lige knap 25.000 danskere skrevet under på, at de vil forbyde burhøns i en underskriftindsamling fra Dyrenes Beskyttelse. Det sker i kølvandet på, at mange store detailkæder har meldt ud, at de udfaser buræg.

"Det er fantastisk, at supermarkedskæder over hele linjen har taget ansvar for dyrevelfærden og givet buræggene én på skallen. Det har gjort en rigtig stor forskel for mange dyr, for buræg er en utidssvarende måde at producere æg på,” udtaler Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at hver femte æg, der produceres, er et buræg.

"Men produktionen af buræg er fortsat stor, og det skyldes hovedsageligt en stor efterspørgsel til restauranter, kantine og catering, samt til fødevareproduktion, for eksempel i brød, kager og dressinger. Derfor er tiden nu inde til at genindføre forbuddet mod buræg," fortsætter hun.

Indtil 1980 var det forbudt at holde æglæggende høns i bure i Danmark. I andre lande som Tyskland, Østrig, Luxemburg og Holland har man forbud mod burhøns, fremgår det af meddelelsen. Desuden henviser organisationen til en undersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget, hvor seks ud af ti danskere er enige i, at æg fra burhøns bør forbydes.

Burægsproduktionen når nyt lavpunkt

Stor foodservice-grossist dropper buræg

Slut med buræg i Coops egne varer

Buræg har fået en på skallen - salget styrtdykker

Lars Seier forudser at størstedelen af verdens fødevarer vil blive fremstillet i laboratorie

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier