FødevareWatch

Danske lupiner skaber nyt alternativ til kød

Det skal være muligt at få et rent, naturligt protein som alternativ til kød. Det mener to iværksættere, som står bag en tempeh lavet på bønner fra lupinplanten.

Foto: Michael Rygaard

Flere og flere etablerede virksomheder hopper med på den plantebaserede bølge, og mange nye virksomheder baseret på planteprotein skyder op. En af dem er Foodture, der arbejder på at få danskerne til at spise fermenterede lupinbønner.

Inden årsskiftet skal lupinerne, groet på danske marker, udgøre basen for en tempeh, som sælges i de danske supermarkeder. I hvert fald hvis det går efter den plan, som Emil Døi van Dijk Jensen og Christian Munch har lagt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier