FødevareWatch

EU-regler skal håndhæves bedre mener fødevarebranchen

Det skaber unfair konkurrence, at mange EU-lande ikke håndhæver og implementerer EU-regler i fødevarebranchen, lyder opråbet fra blandt andet DI Fødevare og Fødevareforbundet NNF.

Foto: Dansk Industri (DI)

EU-reglerne inden for fødevarebranchen bliver ikke håndhævet i tilstrækkelig grad i for mange medlemslande, og det skaber unfair konkurrence. Sådan lød opråbet tirsdag til et møde om EU på Christiansborg arrangeret af Fødevareforbundet NNF, DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, skriver Altinget.

Blandt andet fødevarekontrol og lønforhold i vikarstillinger i slagteriindustrien blev fremhævet som problematiske af henholdsvis Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, og Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der også deltog i mødet på Christiansborg, kunne bekræfte, at reglerne ikke bliver håndhævet ensartet i dag, lyder det videre.

"Jeg synes faktisk, det er en af de største udfordringer. Der er kæmpe, kæmpe forskel på en fødevarevirksomhed i Danmark og en fødevarevirksomhed i Grækenland, og hvad det er for nogle regler, de bliver udsat for, selv om de i princippet har de samme regler," sagde hun, og erklærede sig enig, at der er behov for bedre håndhævelse af regler på tværs af EU-lande.

Nye EU-regler kan lukke danske dambrug

Grønt EU-lys til japansk mejerieksport

Fiskeriministeren vil rydde op i regler for forsøgsfiskeri

EU lander aftale i kamp mod unfair handel: Slut med tyranni 

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier