FødevareWatch

EU-regler skal håndhæves bedre mener fødevarebranchen

Det skaber unfair konkurrence, at mange EU-lande ikke håndhæver og implementerer EU-regler i fødevarebranchen, lyder opråbet fra blandt andet DI Fødevare og Fødevareforbundet NNF.

Foto: Dansk Industri (DI)

EU-reglerne inden for fødevarebranchen bliver ikke håndhævet i tilstrækkelig grad i for mange medlemslande, og det skaber unfair konkurrence. Sådan lød opråbet tirsdag til et møde om EU på Christiansborg arrangeret af Fødevareforbundet NNF, DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, skriver Altinget.

Blandt andet fødevarekontrol og lønforhold i vikarstillinger i slagteriindustrien blev fremhævet som problematiske af henholdsvis Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, og Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der også deltog i mødet på Christiansborg, kunne bekræfte, at reglerne ikke bliver håndhævet ensartet i dag, lyder det videre.

"Jeg synes faktisk, det er en af de største udfordringer. Der er kæmpe, kæmpe forskel på en fødevarevirksomhed i Danmark og en fødevarevirksomhed i Grækenland, og hvad det er for nogle regler, de bliver udsat for, selv om de i princippet har de samme regler," sagde hun, og erklærede sig enig, at der er behov for bedre håndhævelse af regler på tværs af EU-lande.

Nye EU-regler kan lukke danske dambrug

Grønt EU-lys til japansk mejerieksport

Fiskeriministeren vil rydde op i regler for forsøgsfiskeri

EU lander aftale i kamp mod unfair handel: Slut med tyranni 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier