FødevareWatch

EU-regler skal håndhæves bedre mener fødevarebranchen

Det skaber unfair konkurrence, at mange EU-lande ikke håndhæver og implementerer EU-regler i fødevarebranchen, lyder opråbet fra blandt andet DI Fødevare og Fødevareforbundet NNF.

Foto: Dansk Industri (DI)

EU-reglerne inden for fødevarebranchen bliver ikke håndhævet i tilstrækkelig grad i for mange medlemslande, og det skaber unfair konkurrence. Sådan lød opråbet tirsdag til et møde om EU på Christiansborg arrangeret af Fødevareforbundet NNF, DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, skriver Altinget.

Blandt andet fødevarekontrol og lønforhold i vikarstillinger i slagteriindustrien blev fremhævet som problematiske af henholdsvis Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, og Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der også deltog i mødet på Christiansborg, kunne bekræfte, at reglerne ikke bliver håndhævet ensartet i dag, lyder det videre.

"Jeg synes faktisk, det er en af de største udfordringer. Der er kæmpe, kæmpe forskel på en fødevarevirksomhed i Danmark og en fødevarevirksomhed i Grækenland, og hvad det er for nogle regler, de bliver udsat for, selv om de i princippet har de samme regler," sagde hun, og erklærede sig enig, at der er behov for bedre håndhævelse af regler på tværs af EU-lande.

Nye EU-regler kan lukke danske dambrug

Grønt EU-lys til japansk mejerieksport

Fiskeriministeren vil rydde op i regler for forsøgsfiskeri

EU lander aftale i kamp mod unfair handel: Slut med tyranni

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier