12.000 prøver og fire overskridelser af medicingrænseværdierne.
Det er de overliggende resultater af det årlige overvågningsprogram, som Fødevarestyrelsen mandag aften lagde frem.
"Det er selvfølgelig ikke i orden i de få tilfælde, hvor en landmand sender dyr til slagtning eller mælk til mejeriet med ulovlige medicinrester, og heldigvis dokumenterer tallene da også, at det hører til de absolutte sjældenheder," udtaler miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).
Ministeren glæder sig dog over, at landbruget har styr på den medicin, som de må give til syge husdyr, og at det samlede antibiotikaforbrug falder.
"Det betyder, at forbrugerne ikke behøver frygte for medicinrester i hverken flæskestegen eller æggekagen. Antibiotikaforbruget i Danmark er faldet støt, siden vi i 2010 indførte en gul kort-ordning til de landmænd, der bruger for meget antibiotika. Det har sammen med en tæt kontrol været med til at sikre, at dansk landbrug kan levere fødevarer på et niveau, som andre lande med rette kan misunde os," udtaler han i en meddelelse.
Fødevaremyndighederne tager stikprøvekontroller på både slagteriet og i staldene. Branchen tager derudover prøver fra slagtedyr og mælk, som en del af deres egenkontrol.
Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester
Dansk økologipolitik er finalist til stor FN-pris
Næsten ingen fund af antibiotika i dansk svinekød