Skandale får Dominos til at lukke syv butikker

Siden Operation X afslørede pizzakæden Dominos fusk med blandt andet datomærkning af råvarer, har kæden i al stilhed taget konsekvensen heraf og lukket syv af sine butikker. 
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Hjorth
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Hjorth

Efter at have været ramt af en større sag omkring snyd med blandt andet datomærkning af sine råvarer har pizzakæden Dominos lukket syv af sine fillialer i Danmark.

Det skriver B.T.

Lukningerne er sket i al stilhed, men der er tale om butikkerne i Ballerup, Københavns Vesterbro, Næstved, Taastrup, Viborg, Køge og Aarhus V. Ifølge Michael Rosenmark, der er chef for fødevarestyrelsens rejsehold, er det usædvanligt at butikker lukker ned, når de har fået påbud på grund af hygiejnen. De fleste forsøger i stedet at rette op på problemerne først.

Hos forbrugerrådet Tænk bider man mærke i det store antal af fillialer, som lukker, men mener også at det bare understreger, hvor store problemer kæden reelt har haft.

"Det her har været en alvorlig sag om en kæde, hvor det har været en indgroet del af kulturen at snyde. Når man har så store problemer med hygiejnen, er det en naturlig konsekvens at lukke butikker ned," siger Camilla Udsen, der er seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk.

Dominos har efter lukningerne 24 butikker rundt omkring i landet.

Brandingmand om Domino's-skandale: "De vil med 100 pct. sikkerhed miste kunder på afsløringerne"

Dominos forsøger at rabatcharme sig tilbage efter sag om fusk 

Domino's Pizzas salg i USA vokser - men ikke hurtigt nok 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne