FødevareWatch

Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Den danske slagterikæmpe har underskrevet en femårig aftale med et Alibaba-ejet selskab, som er mindst 2,3 mia. kr. værd for danskerne. Kineserne aftager hele produktionen fra ny fabrik.

Foto: Danish Crown PR-foto

Der er stadig et stykke tid til, at Danish Crown er klar til at udskibe de første produkter fra den kommende nye forædlingsfabrik i kinesiske Pinghu, men det afholder ikke slagterikæmpen fra at indgå en aftale af de mere bemærkelsesværdige.

Tirsdag middag lokal kinesisk tid har koncerntopchef Jais Valeur officielt underskrevet en femårig aftale med det Alibaba-ejede selskab Win-Chain om ugentlige leverancer på 250 ton grisekød fra Danish Crowns kommende fabrik.

Det er en aftale, som ifølge parterne har en værdi af mindst 2,3 mia. kr.

Med aftalen kan den nye forædlingsfabrik i Kina allerede melde udsolgt, da Win-Chain har sat sig på fabrikkens fulde kapacitet.

"Det er fantastisk for Danish Crown at kunne indgå en så stor og omfattende aftale med Win-Chain og Alibaba-Group. Med et slag bliver vores produkter tilgængelige på både Win-Chains digitale platforme og i de Alibaba-ejede supermarkedskæder i hele Shanghai-regionen," udtaler Jais Valeur i en udsendt meddelelse.

E-handel, supermarkeder og restauranter

Den langsigtede aftale er blevet underskrevet på CIIE-messen i Shanghai, og underskriften kommer godt et år efter, at parterne i august 2017 indgik det første mindre partnerskab. Det var dengang en aftale, som omhandlede salg og markedsføring af Danish Crown produkter på den digitale platform TMall, der også har hjemme i den enorme Alibaba-koncern.

"Det kinesiske marked flytter sig enormt hurtigt lige nu, og der sker egentlig tre ting sideløbende. For det første er der en kolossal vækst i e-handlen, hvor forbrugere køber varerne og får dem leveret derhjemme få timer senere. I min optik har Shanghai i dag verdens mest avancerede marked for ehandel," siger Jais Valeur og fortsætter:

"Dernæst er forbrugerne i stedet for at købe fersk kød på de såkaldte "wet markets" begyndt at købe detailpakkede produkter i supermarkederne, præcis som vi kender det i Danmark. Endelig spiser flere og flere kinesere ude, ligesom vi ser i USA eller Europa. Nu kommer vi længere frem i værdikæden i Kina, og det ser jeg et markant potentiale i."

Danish Crown indgår kæmpe kinesisk aftale

Som led i den nye aftale udvides det eksisterende samarbejde med TMall, så der kommer et bredere udbud af produkter, som alle vil blive forarbejdet og pakket på Danish Crowns fabrik i Pinghu udenfor Shanghai.

"Vi har meget hurtigt opbygget en stor og loyal kundegruppe til Danish Crowns produkter. Vi kan se, at Danish Crown-brandet allerede i dag er et af de mest værdifulde for Alibaba-platformen," udtaler Richard Wang, Managing Director for Fresh Meat i Win-Chain.

Kinesisk fabrik er brohoved

Danish Crowns kommende fabrik ligger omkring 100 kilometer fra Shanghai og bliver på i alt 17.000 kvadratmeter. Den bliver ifølge slagterikoncernen bygget, så der årligt kan produceres op til 14.000 ton forædlede produkter. Prisen for den nye fabrik bliver på i alt 400 mio. kr., og produktionen vil supplere salget af især biprodukter som grisetæer og -tryner, hvor Danish Crown i forvejen har en betydelig eksport.

Produktionen er først og fremmest tiltænkt de mere end 80 millioner mennesker, der bor i Shanghai-området, mens resten af landet er sekundært, når fabrikken fra næste år er fuldt funktionsdygtig.

"Kina er et af vores absolut største markeder, og fabrikken i Pinghu er tænkt som vores brohoved for dansk grisekød til de kinesiske forbrugere. Hvis vi lykkes med den operation, så er det bestemt ikke utænkeligt, at vi inden for få år vil havde lignende fabrikker ved andre kinesiske storbyer," hedder det fra Jais Valeur tirsdag morgen.

Tulips varer har fundet vej til flere tusinde kinesiske butikker

Danish Crowns datterselskab udvider i Kina

Danish Crown påbegynder kinesisk fabrik

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier