FødevareWatch

UK har forsyningsplan klar ved et brexit uden aftale

I tilfælde af et no-deal brexit kan Dover-Calais-tunnelen hurtigt blive blokeret af toldkontrol af fødevarer til Storbritannien på den franske side, hvilket tvinger Storbritannien til at finde alternative ruter at transportere varerne ind i landet.

Piroschka Van De Wouw/Ritzau Scanpix

Storbritannien har udarbejdet en plan om at chartre skibe for at bringe mad og medicin til landet i tilfælde af et "no-deal brexit" til marts. Planen blev mødt af tvivl på et stormfuldt møde i premierminister Theresa Mays kabinet tirsdag.

Det skriver Financial Times.

I tilfælde af et no-deal brexit kan Dover-Calais tunnelen hurtigt blive blokeret af toldkontrol af fødevarer og medicin til Storbritannien på den franske side. Det tvinger Storbritannien til at finde alternative ruter at transportere varerne ind i landet.

Udsigten til mulig mangel på letfordærvelige fødevarer og medicin gav en dæmpet stemning på ministermødet. Theresa May opfordrede derfor ministrene til at bakke op om hendes plan om at finde en anden løsning.

Theresa May oplyste, at der fremadrettet vil blive afholdt et ugentligt ministermøde for at forberede Storbritannien til et brexit, uanset om det bliver med eller uden en aftale med EU. Theresa May mener dog, at Storbritanniens førsteprioritet er at komme frem til en aftale med Eu.

David Lidington, der er Theresa Mays stedfortræder, fortalte ministrene, at i tilfældet af et no-deal brexit ville Dover-Calais ruten kun kunne benyttes 12 til 25 pct. af kanalens normale kapacitet i op til seks måneder.

En anden minister fortalte, at Frankrig kan skabe store problemer for Storbritannien, hvis Frankrig vælger at indføre afgifter. Ruten gennem Dover-Calais tunnelen vil være en åbenlys mulighed og afgifterne vil være i overenstemmelse med regler.

May: 95 procent af skilsmisse fra EU er på plads

Senioranalytiker: Brexit uden aftale vil ramme dansk økonomi

May viser vilje til at forlænge overgang efter EU-skilsmisse

Brexit-forhandler har brug for "meget mere tid"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier