FødevareWatch

Svensk parmesan-import voksede med 23,8 pct

De svenske forbrugere er vilde med den italienske ost, og sidste år voksede importen med hele 23,8 pct.

Foto: Ritzau/Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Verdens forbrugere vil i stigende grad gerne have revet italiensk parmesan i deres middagsretter, og det mærker man blandt de italienske producenter, der sidste år producerede 5,2 pct. mere end året før, skriver Parmigiano Reggiano i en pressemeddelelse.

De seneste tal for parmesaneksporten fra den italienske mejeriforening CLAL viser, at eksporten i årets første ni måneder er steget med 6,09 pct., men det sker efter et 2017, hvor den samlede eksport af ostearten faktisk dalede med 2,54 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier