FødevareWatch

Alternativet foreslår kødafgift på 17 kr pr kilo

Partiet Alternativet fremlagde torsdag sit bud på en klimaplan. I modsætnting til regeringens plan, som blev fremlagt tidligere på ugen, spiller landbruget her en meget markant rolle i spillet om at nedbringe det danske CO2-udslip.

Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV

Det kommer næppe bag på nogen, at Alternativet har andre ambitioner på klimaområdet end den siddende VLAK-regering, og det overrasker næppe mange, at partiet med Uffe Elbæk i front vil nå målet med helt andre midler end samme regering.

Torsdag fremlagde partiet sit eget klimaudspil, som blandt indeholder en omlægning af landbrugsstøtten, en målsætning om en fossilfri landbrugsproduktion i 2030 og en samlet nedbringelse af antallet af husdyr i Danmark, så landbruget samlet kan reducere sin klimabelastning med 66 pct. i 2040.

Alt om klimamærket

Endelig indeholder udspillet også et oplæg til, at al dansk landbrug omlægges til økologi, som Alternativet flere gange har sagt. Og så har man sat tal på den kødafgift, som partiet også gerne ser indført for at nedbringe det samlede danske kødforbrug. I udspillet udgør afgiften på okse- og kalvekød 17 kr. pr kilo.

Find hele Alternativets klimaudspil her.

To ud af tre afviser afgift på oksekød trods klimabelastning

Hækkerup: Alternativets udspil er utopisk

Kødafgifter skal delvist finansiere omfattende landbrugsoplæg fra Alternativet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier