FødevareWatch

Hækkerup: Alternativets udspil er utopisk

Direktør for Landbrug & Fødevarer mener, at Alternativets forslag om et mere bæredygtigt landbrug vil flytte "en masse produktion fra Danmark til andre lande".

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Alternativets nye landbrugsudspil med 37 forslag til et mere bæredygtigt landbrug bliver ikke overraskende mødt med skepsis hos Landbrug & Fødevarer.

"Går man ud af Uffe Elbæks vej, flytter man en masse produktion fra Danmark til andre lande, hvor man slet ikke er lige så god til at passe på klima, miljø eller dyr. Derfor synes jeg, at det er et lidt utopisk forslag," siger direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, til Ritzau.

Alternativet foreslår bl.a., at mindst 90 pct. af det offentlige fødevareindkøb skal være økologisk, og der skal indføres en ugentlig spis-grønt-dag i offentlige institutioner. Oven i det indeholder forslaget en klimaafgift på oksekød, og så skal momsen på frugt og grønt halveres. Derudover tilbyder partiet statsgaranterede lån til førstegangskøbere, der ønsker at drive økologisk landbrug.

Kødafgifter skal delvist finansiere omfattende landbrugsoplæg fra Alternativet

Esben Lunde vil ikke regne på Alternativets forslag om 100 procent økologisk produktion

Regeringen siger nej til millionpulje til vegetar-mad

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier