FødevareWatch

Rose Poultry-ejer skærer 165 job i Finland

En overordnet plan om at forbedre konkurrenceevnen i slagterikoncernen HKScan, der ejer Rose Poultry, udmønter sig nu i, at fem af de finske produktionssteder nedlægger 165 job. Samtidig gennemfører de en lang række rationaliseringer.

Foto: HKScan/PR

Den finskejede slagteri- og fødevarevirksomhed HKScan, der i Danmark står bag kyllingebrandet Rose Poultry, skærer 165 job på fem produktionssteder i Finland.

Sammen med andre rationaliseringer inden for logistik og produktion vil det angiveligt kunne spare HKScan for et årligt beløb svarende til omkring 7 mio. euro (52 mio. kr.), oplyser selskabet.

Siden HKScan bebudede rationaliseringstiltagene i juni, har det børsnoterede selskab gennemført lovpligtige forhandlinger med medarbejderne inden for produktion og logistik på de fem enheder i Finland.

"Vi har fået mange værdifulde indsigter og forslag fra de teams af ansatte, som har gennemgået rationaliseringsbehovene. Vi vil fortsætte samarbejdet med henblik på fortsatte forbedringer," udtaler executive vice president Sami Suvaranta fra HKScan i meddelelsen om nedskæringerne.

Rationaliseringsplanen på de finske produktionssteder er en del af HKScan Groups brede forbedringsprogram, der blev bebudet i juni i år og samlet skal spare koncernen for 40 mio. euro fra 2020 og fremad.

HKScan er aktiv i Finland, Sverige, Danmark og Baltikum og producerer kødprodukter af både svin, okser, kyllinger og lam. Koncernen med over 7000 ansatte eksporterer til 50 lande og havde i 2017 en årsomsætning på 1,8 mia. euro (13,5 mia. kr.).

HKScan investerer millioner i convenienceproduktion

Tørke får kyllingekoncern til at hæve danske priser

Skuffende tal igen fra slagterigiganten HKScan

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier