FødevareWatch

Lars Løkke til kødkonference: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var mødt op for at holde den første tale på Danish Crowns bæredygtighedskonference "Meat 2030".

En ting var der bred enighed om, da omkring 250 NGO'er, politikere, forskere og fagfolk mødtes onsdag på Langelinie Pavillonen i København til Danish Crowns konference om bæredygtighed: Forandring i kødindustrien er nødvendig, og det er vejen frem nu. Budene på, hvori forandringen skal bestå, og hvilken vej producenterne skal dreje ned ad for at blive bæredygtige, var der til gengæld ikke et entydigt svar på.

Mens nogle talere på Meat 2030-konferencen så muligheder for stort set at eliminere kød fra billedet og dyrke det i et laboratorium i stedet, bød andre forandringer i industriens værdikæde velkommen. En tredje så muligheder i insekter, og en fjerde fortalte, hvordan prisen på svinekød kan højnes ved at gøre det mere bæredygtigt og i samme vending øge Omega-3 indholdet i kødet, så det kommer på niveau med indholdet i laks.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier