FødevareWatch

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Kinesernes skepsis over for den lokale fødevaresikkerhed har fået Them Andelsmejeri til at se mod Asien. Mejeriet har indgået en alliance med en dansk kender af det kinesiske marked og har nu eget kontor i Shanghai. Med direktørens ord har mejeriet "en mærkbar omsætning" i Kina.

Foto: Joachim Adrian

At kinesere efterspørger mælkeprodukter fremstillet i Vesten, kan man ikke kun aflæse i mejeristatistikker. Man behøver blot at se på souvenirbutikkerne i de vestlige hovedstæder og lufthavne, hvor kinesiske turister ofte vælger at købe dåser med mælkepulver med hjem frem for miniatureudgaver af Eiffeltårnet, Big Ben eller Den lille Havfrue.

Et af Danmarks få selvstændige andelsmejerier, Them Andelsmejeri, har derfor ligesom mange andre vestlige mejerier set muligheder for at sælge mejeriprodukter i Asien. Og i løbet af det seneste år har det lille ostemejeri med 27 andelshavere i Them ved Silkeborg sat gang i et asiatisk fremstød.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier