FødevareWatch

Svenskere skruer ned for forbruget, men køber mere svensk kød

Svenskerne dropper i stor stil kødet som del af deres måltider, men når der købes oksekød, skal det i stigende grad være svensk kød i pakkerne, viser en ny statistik.

Som i mange andre lande er det svenske forbrug af kød faldende, men efter et 2017, hvor faldet var på hele 2,6 pct. og dermed var ligeså markant som i et par markante år i 1990'erne, kan de svenske kødproducenter dog notere sig et par lyspunkter i år.

Ifølge nye tal fra Jorbruksverket, en pendant til Landbrugsstyrelsen, som Food-supply.se refererer til, er der i første halvår af 2018 produceret og solgt mere kød af svensk herkomst end tidligere, og den hjemlige produktion dækker nu omkring halvdelen af det svenske forbrug.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier