FødevareWatch

Dupont styrker udviklingen af sunde og bæredygtige produkter på fabrik i Aarhus

En "clean label hub" med seks nye forskere og udviklere skal styrke udviklingen af sunde og bæredygtige fødevareingredienser på Duponts fabrik i Brabrand ved Aarhus, oplyser den amerikanske kemigigant.

Foto: Jyllands-Posten

Den amerikanske kemigigant Dupont har besluttet at udvide forsknings-og udviklingsafdelingen på sin fabrik i Brabrand ved Aarhus med en såkaldt "clean label hub". Hensigten er at sætte fart på pipelinen af produkter inden for sund ernæring og miljørigtige og bæredygtige fødevareingredienser, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dupont.

Til det formål ansættes der yderligere seks nye medarbejdere, oplyser Dupont, som for år tilbage overtog den danske ingredienskoncern Danisco og fortsat ejer fabrikker og udviklingsafdelinger i Danmark. Det nye hold ventes at kunne komme i gang fra starten af 2019.

"Clean label handler om at skabe føde- og drikkevarer med ingredienser, som forbrugerne accepterer og føler sig godt tilpas ved at indtage, og som respekterer Jorden og dens ressourcer," udtaler Gerard Lynch, der leder Duponts indsats på området, i selskabets pressemeddelelse.

Han mener, at Dupont allerede er kommet et langt stykke, men at der fortsat er enorme muligheder for at opfinde og udvikle mere bæredygtige produkter, der giver helbredsmæssige fordele.

Eksport driver vækst i dansk ingrediensbranche

Syngende dansk skattelussing på vej til amerikansk Danisco-ejer

Dupont klarede sig langt bedre end forventet i første kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier