FødevareWatch

Matas køber dansk onlinebutik med helsekost for 130 millioner

Med købet af Firtal Group har den børsnoterede Matas-kæde sikret sig webshoppen Helsebixen, der bl.a. sælger kosttilskud og et større udvalg af fødevarer.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Matas køber virksomheden Firtal Group, der ejer hjemmesiden Helsebixen.dk samt en række øvrige webshops, for 130 mio. kr., oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Købet betyder, at Matas hæver sin langsigtede forventninger, så det nu venter en omsætning på 4 mia. kr. i regnskabsåret 2022/2023. Tidligere ventede materialistkæden 3,7-3,9 mia. kr. Desuden præciseres forventningen til EBITDA-marginen, så det nu understreges, at forventningen om en margin på over 14,5 pct. er før særlige poster.

"Vi ser Firtal Group som en attraktiv investering i sig selv og er imponerede over de resultater, stifterne har opnået, samt over deres digitale kompetencer og ambitioner. Derudover har vi identificeret en række måder, hvorpå vi kan fremskynde Firtals vækstplaner og forbedre lønsomheden," siger administrerende direktør i Matas Gregers Wedell-Wedellsborg i en meddelelse.

Han vurderer, at Firtal Group kan levere tocifret omsætningsvækst alle år frem til 2022/23 og bidrage til, at Matas når sit strategimål om en EBITDA-margin på over 14 pct. til den tid.

Desuden tager Matas med købet et

skridt hen imod andre strategiske målsætninger - herunder at sikre en førende position på markedet for nethandel ved at øge nethandlens andel af det samlede salg.

Blandt andet forventer Matas med overtagelsen næsten at fordoble sit netsalg, som udgjorde 4 pct. af omsætningen i regnskabsåret 2017/18. Desuden er der potentielle synergier ved købet inden for markedsføring, indkøb og logistik, skriver Matas.

Firtal Group omsatte sidste år for 91 mio. kr. og landede en EBITDA-margin på 10 pct. I 2018 ventes en omsætning på over 140 mio. kr. og en EBITDA-margin på over 11 pct.

Omkostningerne i forbindelse med transaktionen ventes maksimalt at løbe op i 10 mio. kr., der vil blive bogført under særlige poster.

Købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne, men ventes at være gennemført i fjerde kvartal.

Matas lover desuden, at det selv efter købet vil kunne udbetale udbytte for 2018/19.

Af den foreløbige købesum på 130 mio. kr. lægges 110 mio. kr. kontant, mens 20 mio. kr. lægges i aktier, når aftalen gennemføres. Der er herudover aftalt en såkaldt earn-out-aftale - hvor betalingen afhænger af Firtal Groups resultater - på op til 20 mio. kr.

Milliardstor helsekoncern indtager Danmark

Matas hapser tidligere Coop-profil

Kiwi-chefer skal åbne Normal-butikker i Sverige

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier