FødevareWatch

Forsker: Kokosolie er ren gift

Epidemiologi-professor fra Harvard Universitet kalder kokosolie for "én af de værste ting, man kan spise" og går så langt som at kalde den populære olie for ren gift.

Foto: Ritzau/Scanpix/Stine Munk Jensen

Karin Michels, der er epidemiologi-professor ved Harvard Universitet har ikke meget til overs for den sundhedstrend, som i de seneste år har blæst i retning af kokosolien, og den anvendelse i alt fra shampoo til madlavning.

I en artikel i The Guardian siger hun ifølge DR.dk, at kokosolie er "én af de værste ting, man kan spise" og hun mener, at det er præcis ligeså godt for ens helbred at indtage kokosolien, som det er at indtage "ren gift".

Det er særligt andelen af mættet fedt i kokosolie, som er langt højere end i eksempelvis smør, som får forskeren til at slå alarm.

Ifølge avisen er salget af kokosolie i Storbritannien i de seneste fire år vokset fra én mio. pund til i dag at udgøre 16 mio. pund, svarende til 133 mio. kr.

Populær amerikansk planteburger kommer i Tescos britiske butikker fra august

Nye aftaler giver travlhed hos Mejerigaarden

Hjem-Is sender Danmarks største isselskab i minus

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier