FødevareWatch

Nye aftaler giver travlhed hos Mejerigaarden

Der er fuld knald på Mejerigaardens fabrik i Thisted, efter nye aftaler er kommet hjem.

Foto: Premier Is/Facebook

Mejerigaarden, der ejer Hjem Is, har travlt som aldrig før denne maj.

Det skriver Thisted Dagblad.

Selskabet kører for første gang med tre-holds skift hele ugen, og det skyldes ifølge den kommercielle direktør hos Mejerigaarden, Christian Brink, at de er lykkes med at lande nogle nye aftaler.

"Vi har tilkæmpet os nye aftaler med Q8-kæden, Lalandia, Normal og Svend Michelsens chokoladebutikker på Sjælland," siger han til avisen og tilføjer, at Mejerigaarden i forvejen er bredt repræsenteret i dagligvarehandlen.

Mejerigaarden overtog Hjem Is sidste år og hjemtog hele produktionen til fabrikken i Thisted, hvilket også bidrager til den travle maj.

Udfordrigner med Hjem Is

Netop overtagelsen af Hjem Is gav dog hovedpine for Mejerigaarden, der i det seneste regnskab for 2017 leverede et underskud på minus 6,5 mio. kr. mod et rekordoverskud på 22,7 mio. kr. i 2016. Også bruttofortjenesten dalede fra 124,1 mio. kr. i 2016 til 105,3 mio. kr. sidste år.

Det var der dog klare grunde til, forklarede Christian brink til FødevareWatch i april.

"Hjem-Is laver et underskud pga. omkostninger i forbindelse med overtagelsen. Samtidig påvirker det dårlige vejr alle dele af forretningen, mens økologiske- og mejeriråvarer steg voldsomt i pris, hvorimod palmeolie, kokosolie og syntetisk vanilje ikke steg tilsvarende. Den underliggende drift i Premier Is er dog sund og i god stand," sagde han og tilføjede, at Premier Is af taktiske årsager valgte ikke at sende prisstigningerne i råvarerne videre til kunderne.

I april fortalte han videre, at han "så lyst på 2018", og håbede på bedre vejr end i 2017. Hidtil ser det ud til, at hans bøn er blevet hørt.

Mejerigaarden er selv ejet af lettiske Food Union.

Hjem-Is sender Danmarks største isselskab i minus

Friskos nye veganske linje har startvanskeligheder

Is-aktører går vegansk efter møgår

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier