Antallet af slagterimedarbejdere på Danish Crowns slagteri i Blans ved Sønderborg bliver i den kommende tid løftet fra 1100 til 1200.
Det fremgår af en meddelelse fra den danske slagterikæmpe, som bruger en øget japansk afsætning som årsag til at der skal bruges flere hænder.
"Det er dejligt at være i en situation, hvor vi ansætter folk og særligt som her, hvor det er blivende arbejdspladser, som ikke påvirkes af udsving i tilførslerne af grise. Vores japanske kunder er vilde med et produkt baseret på hakket grisekød, som vi har solgt til dem i nogle år, så nu skal vi ansætte flere folk til både at udbene forenderne fra grisen og til at køre den konkrete produktion," udtaler Søren F. Eriksen, adm. direktør for Danish Crown Pork.
Ovenpå at EU og Japan har indgået en frihandelsaftale, som implementeres løbende over de næste 10 år, er det forventningen, at det meget indviklede toldsystem bliver gjort nemmere at gennemskue, og på sigt er det håbet, at der skal hyres endnu flere medarbejdere i Danmark.
"I dag køber japanerne nærmest udelukkende fersk kød, som de selv forarbejder og pakker. Det vil flere af vores kunder gerne ændre på, så vi står for så stor en del af forarbejdningen som muligt, og falder det på plads, så skal vi bruge endnu flere hænder," siger Søren F. Eriksen.
Danish Crown har taget kontakt til Sønderborg Kommune for at få hjælp til at finde de mange nye medarbejdere, som ifølge planen skal være med til at starte produktionen op hen over efteråret.
På den korte bane skal der ansættes mellem 70-80 nye medarbejdere, samtidig bliver op mod 20 ferieafløsere tilbudt fastansættelse, når deres kontrakt udløber i september.
Danish Crown eksporterede sidste år for mere end 3 mia. kr. til Japan og står for cirka 30 pct. af Danmarks samlede vareeksport til verdens tredjestørste økonomi, skriver koncernen.
Tørken kan udløse råvaremangel i fødevareindustrien
DF vil skærpe udenrigspolitikken over for Kina i eventuel ny regering
Tulip varsler større vegetarisk sats
Ny fabrikschef i Danish Crown