FødevareWatch

Thailandsk iskoncept finder vej til hovedstaden via Bornholm

Bornholmske Øriginal Is har åbnet isbutik i hovedstaden med thailandsk stri-fried ice cream.

Foto: PR

Ice cream rolls eller stir-fried ice cream er to forskellige betegnelser for et iskoncept fra Thailand og Sydøstasien, man nu kan møde i Danmark, skriver Politiken. Isrullerne laves på en fryseplade. På den hælder man en flydende ismasse og ingredienser som bær, kiks og kage. Det hele hakkes med to spartler og blandes med isen. Derefter spredes den frysende masse til en firkant, som man skraber med den ene spartel til små isruller.

Senest har bornholmske Øriginal Is åbnet en butik på Frederiksberg. Her kan man få fem isruller for 45 kr. Der er både en variant på fløde fra jerseykøer og en veganervenlig sorbet. Firmaet har også åbnet en midlertidig isbod ved kulturhuset på Islands Brygge i København, skriver avisen.

Manden bag Øriginal Is hedder Gabriel Duquesnay. Den 24-årige bornholmer bragte allerede for to år siden det thailandske iskoncept til Danmark. Og han er begejstret, fremgår det af avisen:

"Det bliver lavet på tre minutter lige foran kunden, så det er helt friskt. Det smager af meget mere end almindelig is. Når du smider jordbær i, jamen, så smager det af friske danske jordbær. Smider du hindbær i, vil den have de friske hindbærs syrlighed. Og citronen, den slår dig helt omkuld."

Isproducent mangler økomælk

Dansk fængsel producerer flødeis

Lange køer dækker ikke underskud hos isproducent  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier