Iværksættere med Claus Meyer som mentor: Insekter skal være en delikatesse

Irma og Magasin er hoppet med på vognen og sælger nu to iværksætteres insektdelikatesser.

I vinteren 2016 stiftede iværksætter Jessica Buhl-Nielsen og tidligere insektforsker Malena Sigurgeirsdottir selskabet Dare to Eat - som senere har skiftet navn til Wholi, skriver Børsen. Ambitionen er, at få flere til at udskifte kød med insekter.

"Det er meget svært at få de næringsstoffer, som mennesker har brug for, uden at spise kød. Vi vil gerne gøre insekter spiselige, så vi har et godt alternativ til kød, så vi kan spise mindre kød," siger Jessica Buhl-Nielsen til mediet. Hun tilføjer i samme ombæring, at de begge er klar over, at det kommer til at tage tid at bryde "store kulturelle barrierer mod at spise insekter. 

Selskabet har tidligere været et smut forbi DR-programmet Løvens Hule med insekterne. Ingen Løver ville lege med. Det vil Claus Meyer til gengæld, og han er nu mentor på projektet.

I alt forhandles firmaets produkter i 100 butikker, som ud over specialforretninger i Danmark, Tyskland og Storbritannien inkluderer Irma og Magasins Mad og Vin, skriver Børsen. Avisen oplyser også, at Wholi omsatte for 500.000 kr. i sidste halvdel af 2017, og selskabets forventning er at nå en omsætning på 2 mio. kr. i 2018.

Asiatiske investorer tror på insekter som fremtidens mad

Insektiværksætter: Målet er 100 ton larver om dagen

Dansk sneglefarm vil sælge kaviar til 15.000 kr per kilo

Insektjuice får halv million i offentlig støtte 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også