FødevareWatch

Nye regler koster fynsk tomatavler millioner

Tomatavler Mads Pedersen, der ejer og driver Alfred Pedersen & Søn, må se virksomhedens energiregning stige med 8,5 mio. kr. som følge af nye regler.

Foto: Nicolai Lorenzen/Jyllands-Posten

I lang tid har det været PSO-afgiften, som de danske gartnerier har kæmpet med og ikke mindst imod, men nu kan den fynske tomatavler Mads Pedersen, der står bag Alfred Pedersen & Søn, se frem til endnu et dyrt møde med det danske energisystem.

Det skriver Fyens Stiftsstidende.

Som følge af nye regler, får gartneren fra nytår ikke længere den grundkompensation, som gartneren i dag får for at sende overskudsstrøm fra eget kraftvarmeværk ud i det nationale elnet. Det koster virksomheden 8,5 mio. kr. i årlig indtægt, og det betyder ifølge tomatavleren højere priser og dårligere konkurrenceevne.

"Vi har kun et sted at sende den her regning hen, og det betyder, at vi skal hæve vores priser. Og selv om vores hjemlige kunder så accepterer det, så ændrer det ikke på at vi bliver ramt på konkurrenceevnen," siger Mads Pedersen til avisen.

Kendt tomatproducent klar med eget brand

Fynbo udvider familiens tomatdynasti

Ingen overraskelse: L&F og DI er glade for PSO-aftalen

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier