FødevareWatch

Fynbo udvider familiens tomatdynasti

Danmarks største tomatgartneri har efter en hård periode på det danske anlæg fået gang i forretningen igen. Direktøren peger på særligt to faktorer som årsag til fremgangen.

Mads Ulrik Pedersen er 4. generation efter Katrine og Alfreds Pedersen, der grundlagde det fynske gartneri i 1948.

Danmarks ubetinget største tomatavler hedder Mads Pedersen. Han er direktør for Alfred Pedersen & Søn og fjerde generation af gartnere i familien.

I 2015 kunne han fremvise et rekordoverskud på 8,6 mio. kr. efter skat mod 5,3 mio. kr. i 2014. Med fremgangen som affyringsrampe vil den kendte gartner til august at udvide anlægget på Fyn med 24.000 ekstra kvadratmeter til økologisk produktion.

Det skriver Fyns Stiftstidende.

Udvidelsen kommer efter en række år, hvor det er den svenske del af forretningen, der har spyttet i fælleskassen. Det fynske gartneri har de seneste år stort set kun løbet rundt, mens firmaet har givet overskud på grund af afdelingen ved Trelleborg i Sverige, hvor der er 120.000 kvadratmeter med tomater.

Den udvikling er ved at vende nu, vurderer Mads Pedersen.

"Det er min opfattelse, at de danske gartnerier har haft et godt år til dato. Det har været nogle hårde år siden finanskrisen, og det betyder, at mange gartnerier har måtte lukke. Men på et tidspunkt når man en kritisk mængde, hvor udbud og efterspørgsel begynder at passe sammen igen. Det er det punkt, vi er ved at nå nu," siger han til Fyens.dk.

Han fortæller desuden, at planen er at udvide i Sverige igen i sensommeren 2017.  

Stor tomatdyrker tjener pengene hos naboen

Kathrine og Alfred vil dyrke tomater i Sverige

Ny Meyer-direktør skal udbygge produktporteføljen

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier