FødevareWatch

Brasiliansk kødkæmpe afviser fusionsrygter

Brasilianske medier har i de seneste dage viderebragt forlydender om, at den store kyllingekødsproducent BRF er på vej til at fusionere med en anden lokal kæmpe. Det fik onsdag BRF-bestyrelsesformand Pedro Parante til at komme med en udtalelse.

Foto: Colourbox

Brasilianske BRF, der er verdens største eksportør af kyllingekød, har i de seneste måneder været i spalterne, fordi man fra europæisk side har valgt at blackliste en lang række af producentens slagterier fra at eksportere kød til EU-lande. Blacklistningen er udløber af den store kød- og korruptionsskandale, som sidste år rystede hele den brasilanske kødindustri.

I den seneste uge er det dog en noget anden dagsorden, der har sat overskrifterne vedrørende BRF.

For ifølge flere lokale og nationale brasilianske medier befinder BRF sig i en proces, hvor målet er at fusionere virksomheden med Minerva, der er brasiliens tredjestørste kødkoncern.

Af de mange florerende rygter fremgår det blandt andet, at Minerva skulle være i gang med at finde finansiering på 3 mia. dollars hos sine investorer.

Som respons på rygterne valgte BRF-bestyrelsesformand Pedro Parante onsdag at kommentere sagen, og han afviste i en skriftlig udtalelse alle spekulationer om at en fusion skulle stå for døren.

"BRF vil holde sine aktionærer og andre investorer underrettet om enhver eventuel udfoldelse, der er relateret til emnet for denne meddelelse til markedet," skriver formanden.

Fra Minerva er der ligeledes kommet en meddelelse, der i nogenlunde samme vendinger afviser rygtesnakken.

Brasilianere fjerner 12 slagterier fra EU-eksportliste

Manglende eksport til EU hiver BRF ned i første kvartal

Topchef i brasiliansk fjerkrækæmpe fratræder

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier