FødevareWatch

Brasilianere fjerner 12 slagterier fra EU-eksportliste

Den brasilianske kødkæmpe BRF har fjernet 12 af sine slagterier fra listen over EU-godkendte slagterier. Det sker efter, at der blev sat en stopper for al koncernens eksport til EU i april.

Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at få reetableret bare lidt af den eksport til EU, som i april stoppede brat, da EU Kommissionen valgte at sortliste 20 brasilianske selskaber, har kødkoncernen BRF nu selv fjernet 12 slagterier, som tidligere har været godkendt til EU-eksport.

Tiltaget sker, fordi BRF i de seneste uger helt har være afskåret fra at sende fjerkrækød til EU-blokken, skriver Just-Food.com.

Udover de 12 slagterier, som selskabet selv har fjernet fra listen, har BRF en række slagterier uden for Brasilien, som kan sælge produkter ind til EU-lande.

30-35 pct. af den samlede brasilianske fjerkræeksport går til EU, og derfor ramte sidste måneds sortlistning af 20 selskaber hårdt.

Baggrunden for sortlistningen af de 20 selskaber handlede ifølge EU Kommissionen om fødevaresikkerhed og "mangler, som er opdaget i det officielle brasilianske kontrolsystem," hed det i en meddelelse.

Brasiliens landbrugsminister Blairo Maggi var i slutningen af april i Bruxelles for blandt andet at diskutere importstoppet. Han mente fra start ikke, at det handlede om fødevaresikkerhed, men i stedet, at importstoppet var et led i en handelskrig mellem EU og Brasilien.

I en meddelelse skriver BRF tirsdag, at koncernen vil fortsætte sine studier og evalueringer af den eksisterende produktion, for at sikre, at den er i balance med afsætningsmulighederne.

Manglende eksport til EU hiver BRF ned i første kvartal

Topchef i brasiliansk fjerkrækæmpe fratræder

EU sortlister 20 brasilianske slagterier

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier