Danmark beholder særregel om nitrit

EU-Kommissionen har forlænget en dansk særregel, der betyder, at Danmark tillader mindre nitrit i kødprodukter end resten af EU.
Det danske selskab Hanegal producerer helt uden nitrit, hvilket har sikret selskabet en række eksportmuligheder. | Foto: Martin Bubandt/Ritzau Scanpix
Det danske selskab Hanegal producerer helt uden nitrit, hvilket har sikret selskabet en række eksportmuligheder. | Foto: Martin Bubandt/Ritzau Scanpix

Det er en tilfreds miljø- og fødevareminister, der kan konstatere, at EU-Kommissionen har forlænget Danmarks særregel om brug af konserveringsmidlet nitrit i kødprodukter.

"Danmark har bevist, at man sagtens kan producere skinke og pølser uden nitrit i samme mængde, som det ellers er tilladt i EU. Det er på tide, at resten af EU går i vores fodspor og giver forbrugerne den samme beskyttelse, som vi gør i Danmark," siger Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Særreglen betyder, at Danmark tillader mindre nitrit i kødprodukter end resten af EU. Reglen omfatter alle kødprodukter i Danmark, herunder også produkter, der er produceret uden for landets grænser.

Den danske særregel er 20 år gammel.

Hanegal slår hul på Carrefour og venter nu stor vækst

Hanegals franske eksporteventyr lader vente på sig

Medie: EU-netværk afslører udbredt svindel med tun

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også