FødevareWatch

Danmark beholder særregel om nitrit

EU-Kommissionen har forlænget en dansk særregel, der betyder, at Danmark tillader mindre nitrit i kødprodukter end resten af EU.

Det danske selskab Hanegal producerer helt uden nitrit, hvilket har sikret selskabet en række eksportmuligheder. | Foto: Martin Bubandt/Ritzau Scanpix

Det er en tilfreds miljø- og fødevareminister, der kan konstatere, at EU-Kommissionen har forlænget Danmarks særregel om brug af konserveringsmidlet nitrit i kødprodukter.

"Danmark har bevist, at man sagtens kan producere skinke og pølser uden nitrit i samme mængde, som det ellers er tilladt i EU. Det er på tide, at resten af EU går i vores fodspor og giver forbrugerne den samme beskyttelse, som vi gør i Danmark," siger Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Særreglen betyder, at Danmark tillader mindre nitrit i kødprodukter end resten af EU. Reglen omfatter alle kødprodukter i Danmark, herunder også produkter, der er produceret uden for landets grænser.

Den danske særregel er 20 år gammel.

Hanegal slår hul på Carrefour og venter nu stor vækst

Hanegals franske eksporteventyr lader vente på sig

Medie: EU-netværk afslører udbredt svindel med tun

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier