FødevareWatch

Lagkagehusets ejer klar med nye milliarder til danske opkøb

Den store svenske fond Nordic Capital har rejst 32 mia. kr. til nye opkøb, og en del af dem skal investeres i fokusområdet Danmark.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto

En ny fond på i alt 32 mia. kr. er blevet rejst i den svenske kapitalfond Nordic Capital, som blandt meget andet ejer Lagkagehuset, og de mange penge skal blandt andet anvendes i Danmark.

Ifølge Berlingske skal pengene buges til at etablere sig mere i kapitalfondens fokusområde Danmark, og det er målsætningen at købe flere danske virksomheder.

Blandt de nye investorer i fonden, som er den niende under Nordic Capital, finder man fra Danmark blandt andet ATP, PFA, Novo A/S, Tryghedsgruppen og Augustinusfonden. Samlet har de danske investorer lagt omkring 2,5 mia. kr. i fonden, der hedder Fond IX.

Michael Haaning, partner, Nordic Capital
Michael Haaning, partner, Nordic Capital
 

"Forventningerne er, at Fond IX foretager 15-17 handler gennem den nye fond, og vi håber, at flere af dem vil være i Danmark," siger Michael Haaning, partner i Nordic Capital, til avisen.

Sidste sommer købte Nordic Capital Lagkagehuset af norske FSN Capital for omkring én mia. kr., men efter at have sikret sig samtlige aktier i bagerivirksomheden solgte svenskerne i efteråret igen 20 pct. til den amerikanske kapitalfond L Catterton.

Topchef i Lagkagehuset: Vi tager en chance med New York

Gennembrud: Lagkagehuset rykker til USA

Lagkagehuset blæser til angreb: Vil fordoble antallet af butikker i Danmar

Medie: Ejer af Lagkagehuset med i kapløb om køb af medicinforretning

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier