FødevareWatch

Gennembrud: Lagkagehuset rykker til USA

Danmarks største bagerkæde har længe været på udkig efter en adresse i New York, og nu er det lykkes for Lagkagehuset. Kæden åbner sin første butik på Manhattan.

Lagkagehusets første butik i London med det internationale navn Ole & Steen. | Foto: Thomas Mørch

Indbyggerne på Manhattan kan godt gøre sig klar til rugbrødsmadder og christianshavnertærte fra Lagkagehuset.

Danmarks største bagerkæde har i over et år afsøgt markedet i New York, og nu er underskrifterne sat på den første lejekontrakt i 'The Big Apple' sat. Butikken åbner efter planen til efteråret.

"Det har igennem de seneste år været et klart mål at etablere Lagkagehuset uden for Danmark samtidig med at stadig flere danskere får et Lagkagehus i nærheden. Derfor har det også været meget positivt, at vi er blevet taget så godt imod i London, og nu har vi netop underskrevet aftalen om lokalerne for den første butik i New York," siger Jesper Friis, adm. direktør i Lagkagehuset, i en pressemeddelelse.

I januar 2017 åbnede Lagkagehuset sin første butik uden for Danmarks grænser. Det skete i London, hvor det siden er blevet til syv nye butikker med ordene "Ole & Steen" på facaden. Det er Lagkagehusets internationale navn, og det bliver også bageriets navn i New York.

Flere på vej?

Amerikanske Gabriel Sorgi har siden november 2016 været ansat til blandt andet at finde helt rigtige adresser til Ole & Steen i New York, men opgaven har vist sig en del mere besværlig end først antaget for Lagkagehuset.

48-årige Jesper Friis kom til Lagkagehuset kort efter, han blev opsagt som adm. direktør for DC Pork, ligesom han tidligere har været Senior Vice President i Carlsberg med ansvaret for Vesteuropa. Netop den internationale erfaring var med til at sikre Jesper Friis jobbet som spydspids for Lagkagehuset, hvor han har været topchef siden 2015.

Bagerkædens hidsige internationalering har medført flere udskiftninger i ejerkredsen i det seneste år. Først solgte den tidligere ejer FSN alle aktier til en anden kapitalfond med navnet Nordic Capital i juli 2017. Fire måneder efter købte den amerikanske kapitalfond L Catterton 20 pct. af aktierne i selskabet.

Investeringer belastede i 2017

Lagkagehuset har torsdag afleveret regnskab for 2017. Det var et regnskab, hvor omsætningen i de i alt 78 danske og otte britiske butikker steg med 18 pct. til i alt 781 mio. kr. En lang række investeringer belaster indtjeningen, som i 2017 er dalet med 26 mio. kr. til i alt 91 mio. kr.

"Der er rigtig mange investeringer forbundet med den udenlandske ekspansion, vi foretager- en etablering i et andet land betyder blandt andet et stort træk på konsulentydelser. Så vi er tilfredse med resultatet, som matcher vores forventning," udtaler Jesper Friis videre.

Lagkagehuset gør klar til at indtage New York

Lagkagehusets 'rye bread' og 'copenhagener' flyvende fra start i London

Lagkagehuset køber kaffeselskab i London

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Corona har bremset Nettos vækst i Polen

Hvor det tyske marked under pandemien minder om danskernes indkøbsmønster, ser billedet anderledes ud i Nettos polske butikker. Nettos direktør, Michael Løve, løfter sløret for årets gang i kædens udenlandske filialer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier