FødevareWatch

Campbell nedjusterer og siger farvel til topchef

For tredje kvartal i træk manglede Campbells regnskab de fornødne suppeurter, hvilket får aktiekursen til at foretage det største fald på en dag i indeværende århundrede.

Foto: Amy Sancetta/AP/POLFOTO/arkiv

Amerikanske Campbell Soup Company får fredag et ordentlig hug af investorerne på de amerikanske aktiemarkeder. Kursen falder 11,4 pct., efter at selskabet i sit regnskab for tredje kvartal skuffede med sine forventninger til hele regnskabsåret, og koncernens topchef trådte tilbage.

Det er det største kursfald på en enkelt dag for aktien siden januar 1999, skriver Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie landede ganske vist på 70 cent i kvartalet, hvilket var mere end de af analytikerne ventede 60 cent, ifølge Bloomberg News. Omsætningen i tredje kvartal var cirka som ventet med knap 2,13 mia. dollar.

Men samtidig skuffede suppevirksomheden med sine forventninger til hele året.

Campbell Soup Company venter en ordinær indtjening per aktie i intervallet 2,85 til 2,90 dollar. Til sammenligning lød konsensus blandt analytikerne på 3,13 dollar, mens det laveste estimat lød på 3,05 dollar per aktie.

Campbell Soups topchef, Denise Morrison, trådte fredag også uventet tilbage fra sin stilling. Hun har siddet på toppen af tindåserne i syv år, men hun har ikke formået at øge salget, selv om hun forsøgte at få Campbell Soup til at udvide sortimentet til friske varer og ikke kun sælge supper.

"De har haft det svært med det. Vejen ind i området med friske varer har været problematisk – de har haft en del ting, som ikke har virket," siger Michael Halen, analytiker hos Bloomberg Intelligence.

Ifølge Bloomberg er det en trend blandt de store fødevarevirksomheder i USA, at de samme udfordringer med væksten har kostet topcheferne livet - blandt andet hos Kellogg og Mondelez International, der blandt andet ejer brandnavne som LU, Oreo, Trident og Tang

"Campbell's Soup". Mange vil sikkert kende den ikoniske etikette på den runde tindåse. Om ikke andet så fra Andy Warhols popkunst, der blandt andet brugte selskabets mange etiketter på de forskellige smagsvarianter i sine værker.

Før fredagens nyhed var Campbell Soup faldet med næsten 40 pct. de seneste to år.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier