FødevareWatch

Flere lande stopper import af dansk fjerkræ

I halen på fundet af fugleinfluenza i en andebesætning i Vestjylland har først Hongkong slået bremserne lidt i over for import af dansk fjerkræ. Nu er flere lande kommet med på listen.

Foto: Bob Edme/AP/POLFOTO/arkiv

Som en mindre steppebrand breder frygten for fugleinfluenza sig i det asiatiske område. Efter at myndigheder i Hongkong i sidste uge rådede lokale importørere til ikke at hjemtage fjerkræprodukter fra det område i Danmark, hvor der i forrige uge blev konstateret fugleinfluenza har sagen grebet lidt om sig.

Fødevarestyrelsen oplyser til Landbrugsavisen, at Japan har valgt at lukke helt ned for import af dansk fjerkræ, mens myndigheder i Singapore og Hongkong har meddelt styrelsen, at de ikke vil modtage fjerkræ, der er produceret i Holstebro Kommune.

Fra Sydkorea er meldingen, at man ikke vil modtage kyllinger, ænder og kalkuner fra et område i en radius af 10 kilometer fra den ramte andefarm, der ejes af Martin Daasbjerg.

Myndighed advarer Hongkong-handlere mod import af dansk fjerkræ

Andeproducent må lukke ned i tre uger efter fugleinfluenza

Producenter gør klar til mødet med fugleinfluenza

Som Fugl Føniks genopstår dansk andeselskab

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier