FødevareWatch

Flere lande stopper import af dansk fjerkræ

I halen på fundet af fugleinfluenza i en andebesætning i Vestjylland har først Hongkong slået bremserne lidt i over for import af dansk fjerkræ. Nu er flere lande kommet med på listen.

Foto: Bob Edme/AP/POLFOTO/arkiv

Som en mindre steppebrand breder frygten for fugleinfluenza sig i det asiatiske område. Efter at myndigheder i Hongkong i sidste uge rådede lokale importørere til ikke at hjemtage fjerkræprodukter fra det område i Danmark, hvor der i forrige uge blev konstateret fugleinfluenza har sagen grebet lidt om sig.

Fødevarestyrelsen oplyser til Landbrugsavisen, at Japan har valgt at lukke helt ned for import af dansk fjerkræ, mens myndigheder i Singapore og Hongkong har meddelt styrelsen, at de ikke vil modtage fjerkræ, der er produceret i Holstebro Kommune.

Fra Sydkorea er meldingen, at man ikke vil modtage kyllinger, ænder og kalkuner fra et område i en radius af 10 kilometer fra den ramte andefarm, der ejes af Martin Daasbjerg.

Myndighed advarer Hongkong-handlere mod import af dansk fjerkræ

Andeproducent må lukke ned i tre uger efter fugleinfluenza

Producenter gør klar til mødet med fugleinfluenza

Som Fugl Føniks genopstår dansk andeselskab

Forsiden lige nu

Kina er fortsat en af Carlsbergs vækstkaniner

Det er et gammelt marked for den store bryggerikoncern, men alligevel er Kina et af de fokusområder, der skal lede til ny vækst for Carlsberg. Det fortæller topchef Cees 't Hart, der samtidig understreger vigtigheden af, at bryggeriet fastholder sin position i landet.

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier