FødevareWatch

Flere lande stopper import af dansk fjerkræ

I halen på fundet af fugleinfluenza i en andebesætning i Vestjylland har først Hongkong slået bremserne lidt i over for import af dansk fjerkræ. Nu er flere lande kommet med på listen.

Foto: Bob Edme/AP/POLFOTO/arkiv

Som en mindre steppebrand breder frygten for fugleinfluenza sig i det asiatiske område. Efter at myndigheder i Hongkong i sidste uge rådede lokale importørere til ikke at hjemtage fjerkræprodukter fra det område i Danmark, hvor der i forrige uge blev konstateret fugleinfluenza har sagen grebet lidt om sig.

Fødevarestyrelsen oplyser til Landbrugsavisen, at Japan har valgt at lukke helt ned for import af dansk fjerkræ, mens myndigheder i Singapore og Hongkong har meddelt styrelsen, at de ikke vil modtage fjerkræ, der er produceret i Holstebro Kommune.

Fra Sydkorea er meldingen, at man ikke vil modtage kyllinger, ænder og kalkuner fra et område i en radius af 10 kilometer fra den ramte andefarm, der ejes af Martin Daasbjerg.

Myndighed advarer Hongkong-handlere mod import af dansk fjerkræ

Andeproducent må lukke ned i tre uger efter fugleinfluenza

Producenter gør klar til mødet med fugleinfluenza

Som Fugl Føniks genopstår dansk andeselskab

Forsiden lige nu

Carlsberg indrømmer forurening i Nepal

Efter at have afvist tidligere anklager om forurening fra et Carlsberg-ejet bryggeri i Nepal gennem et halvt år, vedkender koncernen sig nu forureningen. (opdateret)

Plantebaseret ål på vej

Både Asien og Europa vil inden længe kunne vælge et blantebaseret alternativ til ål serveret af japansk grossist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier