FødevareWatch

Verdensnaturfonden glæder sig over Lundes ministerexit

Verdensnaturfonden har lavet en liste på 17 kritiske punkter over Esben Lunde Larsens tid som miljøminister.

Foto: PR

Esben Lunde Larsen (V) har fået mange rosende ord, efter at han tirsdag aften meddelte, at han træder tilbage som minister.

Men ikke alle er kede af miljø- og fødevareministerens beslutning.

"Vi har været meget bekymrede i en lang periode over, at den siddende minister har været meget optaget af erhvervslivet og landbruget og ikke så meget af naturen," siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Der glæder man sig over, at der kommer en ny mand i spidsen for miljøet. Og WWF håber, at det er en, der "har et større hjerte for naturen".

"Esben Lunde Larsen har kæmpet hårdt for det, han tror på. Nu er tiden inde til også at gøre noget for naturen. Vi har ingen tid at spilde," siger Bo Øksnebjerg.

"Jeg foretrækker at dømme en afgået minister på hans handlinger. Under Esben Lunde Larsen har vi for eksempel fået jagt på vilde dyr i yngletiden, åbnet for skadelige havbrug og fjernet randzonerne."

Bo Øksnebjerg har lavet en liste med i alt 17 punkter, hvor der også står, at Lunde har skjult kvælstoftallene i landbrugspakken, gjort landmændene til formænd for nationalparkerne og beskyttet fiskeriets kvotekonger.

"Listen er desværre længere endnu. Nu er det tid til handling, der trækker i en anden retning. Jeg ser frem til at samarbejde med en ny minister, der vil sætte naturen og de vilde dyr højere på dagsordenen. Det er nødvendigt," siger Bo Øksnebjerg.

Spørgsmål: Har der været nogle positive ting, som Esben Lunde Larsen har udført som miljøminister?

"Ministeren har blandt andet været i gang med at indføre, at vi skal have noget mere naturskov i Danmark, og det synes vi, er et rigtig godt initiativ. Så der har også været positive ting. Men hvis man kigger på det store billede, så er det desværre gået tilbage," siger Bo Øksnebjerg.

Ud over Esben Lunde Larsen har også uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) valgt at trække sig som minister.

Onsdag klokken 11 præsenterer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sit nye ministerhold for dronningen.

Esben Lundes farvel kaster mange reaktioner af sig

Kommentator: Lundes ministerexit er lidt af en gåde

Onsdag skal fødevarebranchen have sin sjette minister på fem år

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier