FødevareWatch

Danmark og Mexico lander ny aftale på fødevareområdet

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og hans mexicanske ditto har underskrevet en ny partnerskabsaftale på fødevareområdet.

Foto: Colourbox

Via øget handel med danske selskaber skal Mexico løfte fødevaresikkerheden i sektoren. Det er i hvert fald ideen bag et nyt strategisk partnerskab, som Danmark og Mexico har indgået i anledning af 190 års diplomatiske forbindelser.

I en pressemeddelelse udtrykker miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), glæde over aftalen:

"Det strategiske samarbejde mellem Danmark og Mexico, som vi nu etablerer på fødevare- og landbrugsområdet vidner om, hvor meget vores to lande kan lære af hinanden og styrke båndet mellem Mexico og Danmark. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at partnerskabet både vil skabe værdi for den mexicanske sektor, men også nye muligheder og nye erfaringer for den danske svinesektor, som kan sende os styrket ud i fremtiden," siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

DI: Handelsaftale med Mexico er godt nyt for dansk eksport

Mexico og EU fjerner toldsatser i en ny handelsaftale

Trump vil måske alligevel med i frihandelsaftalen TPP

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier