FødevareWatch

Fødevarekontrollen politianmelder kødgrossist

Sælgeren af såkaldte velfærdsgrise er blevet taget i at sælge konventionelt svinekød. Det er anden gang i 2018, at grossisten er havnet i en prekær sag.

Foto: Colourbox

Den københavnske grossist Genz Kød, som i februar indrømmede at have leveret fup-mørbrader til Claus Meyer, er igen havnet i en uheldig sag. Genz Kød har siden årsskiftet 2015-16 forsynet hovedstadens kantiner, restauranter og cateringvirksomheder med tonsvis af svinekød fra det, der hævdes at være velfærdsgrise - såkaldte 'Genz-Grise'. Nu viser det sig, at kunderne er blevet snydt.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fødevarestyrelsens Rejsehold gennemførte i begyndelsen af april endnu en razzia på Genz' adresse i Kødbyen, Vesterbro. Det skete, efter man havde fået et tip om, at der fortsat fandt fusk sted. Nu dokumenterede fødevaremyndighederne, at Genz alene på 13 dage i februar i år solgte seks tons svinekød som 'velfærdsgris'. Men kun 350 kg var faktisk velfærdsgris.

"Der er således i denne periode solgt ca. 5700 kg gris i perioden som 'Genz gris' uden at det kan dokumenteres, at det var 'Genz gris'," skriver Fødevarekontrollen, som politianmeldte Genz.

Over for Ekstra Bladet antyder Genz-ejer, Claus Telling Nielsen, at problemet blot består i, at leverandøren, det vestsjællandske Hvidebæk Slagteri, ikke har skrevet 'Genz-Grisen' på de følgesedler, som Fødevarestyrelsen har tjekket. Fødevarestyrelsens Rejsehold afslørede imidlertid i en razzia, som fandt sted på Hvidebæk Slagteri og hos to konventionelle svinebønder i tirsdags, at de to svinebønder, som leverede de påståede Genz-velfærdsgrise til Hvidebæk Slagteri, slet ikke anede, at de leverede Genz-Grise.

Kødselskab efter nytårskoks: Det er forkasteligt

Meyers-kunder fik udenlandsk kød i stedet for dansk i nytårsmenu

Forsiden lige nu

Carlsberg indrømmer forurening i Nepal

Efter at have afvist tidligere anklager om forurening fra et Carlsberg-ejet bryggeri i Nepal gennem et halvt år, vedkender koncernen sig nu forureningen. (opdateret)

Plantebaseret ål på vej

Både Asien og Europa vil inden længe kunne vælge et blantebaseret alternativ til ål serveret af japansk grossist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier