Dansk Erhverv: Tiltag kan betyde flere madhåndværkere

Dansk Erhverv mener, at de ti anbefalinger om mad, måltider og sundhed, der præsenteres for regeringen i dag i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, kan gøre det endnu mere attraktivt at uddanne sig til madhåndværker. Lektor er mere skeptisk over for den faktiske realisering af rådene.
Foto: Horesta/PR
Foto: Horesta/PR

Dansk Erhverv mener, at de ti anbefalinger om mad, måltider og sundhed, som et advisory board præsenterer for regeringen fredag, er "vigtige tiltag".

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, hvor markedsdirektøren i foretagendet fortæller, at han anser det som vigtigt, at detailhandlen og restaurationsbranchen inddrages, hvis anbefalingerne skal realiseres:

"Fortællingen om mad og sundhed skal forankres i hverdagslivet og samtidig sætte fokus på fag som bager, konditor, gourmetslagter, gastronom (kok), tjener og hele convenience-området," udtaler markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en pressemeddelelse.

Her tilføjer han yderligere:

"Et godt eksempel er kampagnen ”Meat Your Future”, som netop skal få flere til at vælge erhvervsuddannelsen til den netop justerede gourmetslagteruddannelse.  Formålet har været at tydeliggøre, at for eksempel jobbet som slagter i detailhandlen har ændret sig fra at skære kød ud og sælge det, til at slagteren i højere grad vejleder om det samlede måltid - herunder sundhed. Kampagnen er et godt eksempel på, hvordan der kan arbejdes med at gøre det attraktivt at arbejde med mad," lyder det fra markedsdirektøren.

Selvom Dansk Erhverv ser positivt på anbefalingerne og potentialet i dem, er andre mere skeptiske i forhold til selve realiseringen af dem.

Blandt andet lektor i ernæring på provisionshøjskolen Metropol, Jon Fuglsang, som siger til Altinget, at han gerne havde set, at anbefalingerne lagde op til mere konkret politisk handling.

"Når jeg læser det her igennem, så ligner det mest af alt nogle intentioner, der lige så godt kan tolkes som, at man ikke vil tage noget politisk ansvar. Hvis der skal ske noget på det her område, så kan man ikke bare sparke bolden videre til forældre, virksomheder eller økonomisk pressede kommuner," siger han til mediet.

Ifølge mediet har regeringen afsat 40 mio. kr. over fire år til at igangsætte initiativer.

Landbrug & Fødevarer: Sundhed kræver tværministerielle initiativer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også