FødevareWatch

Knorr-ejer vil købe egne aktier for milliarder

Et af verdens største fødevareselskaber, Unilever, vil benytte provenuet fra salget af margarineforretning til at købe op i eget selskab.

Foto: /ritzau/AP Photo/Matt Dunham

Unilever, der er et af verdens største fødevareselskaber, påbegynder i maj et tilbagekøbsprogram af egne aktier for op imod 6 mia. euro, svarende til 44,7 mia. kr.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af et par nøgletal for første kvartal.

I december 2017 offentliggjorde koncernen bag brands som Knorr, Ben & Jerrys og Lipton, at selskabet havde solgt sin margarineforretning til den amerikanske kapitalfond KKR for 6,8 mia. dollars, svarende til 42,9 mia. kr. Det er provenuet fra denne aftale, som skal bruges på at tilbagekøbe en række af selskabets aktier.

Det siger koncernens topchef, 61-årige Paul Polman. Han har siddet på posten siden 2009 og har meddelt, at han træder tilbage i løbet af to år.

Unilever leder efter ny topchef

Derudover meddelte Unilever, at den kvartalvise dividende er øget til 8 pct., og nu får aktionærerne 0,39 pund pr. aktie. Det sker efter et kvartal, hvor koncernen noterede sig en omsætning på 12,6 mia. euro, hvilket var et fald på 5,2 pct. i forhold til samme kvartal i 2016. Omsætningen er ifølge selskabet faldet på grund af ugunstige valutakursbevægelser, mens det underliggende grundlag steg med 3,4 pct.

Holland slog England

I marts 2018 meddelte Unilever, der er Storbritanniens tredjestørste selskab, at firmaet vil vinke farvel sit koncernkontor i London og gøre Rotterdam til sit legale hovedkvarter.

Indtil nu har det multinationale selskab haft base i både Rotterdam i Holland og i Englands hovedstad London, men i kølvandet på amerikanske Kraft Heinzs mislykkedes forsøg på at opkøbe Unilever for 143 milliarder dollars i begyndelsen af 2017 har selskabet været på udkig efter at samle hovedkontorer i en by.

Unilever blev dannet i 1930 gennem en fusion af Margarine Unie fra Holland og den britiske sæbeproducent Lever Brothers.

Unilever afviser at brexit har påvirket valg af hovedkvarter

Unilever har valgt hjemland

Unilever vil tvinge Google og Facebook til at tage ansvar

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier