FødevareWatch

Faldende bibestand vil skade fødevareproduktionen

En ny rapport fra bl.a. FN viser, at et stort fald i den globale bibestand vil have konsekvenser for produktionen af fødevarer.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Omtrent tre fjerdedele af alle afgrøder på verdensplan er afhængige af bestøvning, og derfor er det et problem af de større, at bibestanden er faldet på verdensplan.

The Independent skriver ifølge Ritzau Finans, at en ny rapport, der er udarbejdet af FN, University of East Anglia og Cambridge University, advarer om at mere end en tredjedel af bestanden af vilde bier og sommerfugle risikerer at uddø, og at det truer råvaremarkedet.

"Den rolle, som bestøvere spiller, være det bittesmå dansemyg til kakao eller egern til kokosnødder, er ikke ordentligt forstået og må ikke tages for givet," siger Jos van Oostrum, direktør for bæredygtige løsninger hos Mars.

EU afgør slaget om biernes fremtid

Landmænd vil redde bierne

Dansk Biavlerforening: Heksejagt på biavlen risikerer at øge manglen på bestøvning

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier