FødevareWatch

Chr Hansens direktørskift åbner dør på klem for salg af farvedivision

Når Chr. Hansen-topchef Cees De Jong stopper 1. juni og overlader roret til Mauricio Graber, betyder det samtidig nye øjne på selskabets forretningsdivision Natural Colors.

Foto: Charlotte de la Fuente/Jyllands-Posten

Nogle iagttagere på aktiemarkedet spekulerer i, at det kan betyde overvejelser om et frasalg af forretningsområdet, der står for omkring 20 pct. af salget i Chr. Hansen.

"Der kommer en ny direktør, og det har åbnet for spekulationer om, hvorvidt Chr. Hansen skal blive ved at eje farvedivisionen," siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

"Farvedivisionen hører selvfølgelig til i ingrediensverdenen, men det er mere en afart, og der er flere synergier mellem de to andre af Chr. Hansens divisioner. Samtidig er vækstmomentum lidt aftagende, og man har meget store enkeltkunder sammenlignet med de andre to divisioner, og der har også tidligere i historien været talt om, hvorvidt der skal ske noget strategisk med farvedivisionen," siger han.

Chr. Hansen har onsdag offentliggjort regnskab for andet kvartal, hvor væksten i farvedivisionen var på 4 pct., hvilket var lavere end ventet, og på den efterfølgende telekonference spurgte Carnegie-analytikeren Lars Topholm, om selskabet er den rette ejer af farvedivisionen.

Til det svarede topchef Cees De Jong, at den nye topchef selv må tage stilling til det spørgsmål.

"Mauricio har en baggrund inden for smagsstoffer, og - som de fleste af jer ved - smagsstoffer og farver er tæt relateret - og han vil med sikkerhed kigge på forretningen. Og jeg synes, at I skal vente, til han er kommet på plads, for at se hvad han vil med forretningen," sagde Cees De Jong på telekonferencen.

Den afgående topchef påpegede samtidig, at Chr. Hansens farvedivision har leveret et afkast af den investerede kapital på 30 pct.

"Jeg mener ikke, at et afkast på 30 pct. er så dårligt," sagde han på telekonferencen.

Spekulationerne om et salg af farvedivisionen er også blevet aktuelle af, at det schweiziske farveselskab Givaudan, som Chr. Hansens nye topchef kommer fra, i slutningen af marts købte en stor bid af franske Naturex for 1,6 mia. dollar.

Prisen svarede ifølge branchemediet Foodnavigator til en multipel på 22 gange driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, hvilket flere analytikere betegnede som højt.

"Der er foretaget handler ude i markedet, så man kender multiplerne, og når der kommer en ny topchef, så bliver der kastet nogle bolde op i luften, og her er farvedivisionen den mest sandsynlige bold, selv om der nok ikke er udsigt til en stor revolution i Chr. Hansen, som er en meget veldrevet virksomhed," siger Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.'

Chr. Hansen bliver sendt ned på regnskab i rødt marked

Cees de Jong lover boomerang-plaster på presset helsesalg

Chr Hansen-boss: Jeg overdrager velsmurt forretning til ny direktør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier