FødevareWatch

Rusland sætter ind mod falske oste

Præsident Vladimir Putin vil have erstatningsprodukter væk fra det russiske marked og iværksætter statslig indsats for at komme dem til livs.

Den russiske præsident Vladimir Putin vil sortbørsmarkedet for falske oste til livs. | Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/Polfoto

Salget af ostelignende produkter i Rusland skal kontrolleres yderligere. Det mener landets præsident, der på den baggrund har igangsat en statslig indsats for at komme de falske mejeriprodukter til livs.

Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af L&F’s Udenlandske Mejerinoter, der også oplyser, at regeringen i juni vil udgive en rapport om emnet. Rapporten skal oplyse befolkningen om, hvilke foranstaltninger der skal til for at få kontrol over markedet.

Det har gennem længere tid været kendt, at det russiske markedet er plaget af forfalskede osteprodukter, der udelukkende indeholder vegetabilsk fedt.

Ruslands landbrugsminister Alexander Tkachev sagde i marts i år, at myndighederne vil sætte yderligere ind i kampen mod sortbørsprodukter, reeksport og forfalskede mejeriprodukter, skriver nichemediet.

Rusland tvang på ny voksende Uhrenholt i rødt rekordminus

Rusland lukker for mejeriimport fra Hviderusland

Russisk kødindustri banker afsted

Russisk koncern varsler milliardinvesteringer i lammeproduktion 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier