FødevareWatch

Danske mikromejerier venter stadig på gennembrud

Mens det på ny bobler i den danske mikrobryggerbranche, er der ikke kommet helt så meget gang i mikromejerierne, som ellers forventet. Modsat er der dog heller ikke færre små mejerier, end tilfældet var tilbage i 2007.

Foto: Chris Tonnesen

Det er ikke mange uger siden, at Susanne Hovmand Stilling måtte se drømmen om at holde gang i den store økologiske produktion og gårdmejeri på Knuthenlund Gods på Lolland ende i en gyde, hvor et salg af det store landbrug var eneste reelle udvej. Dermed blev Danmark et mikromejeri færre, men så sent som i påsken åbnede mejeristen Brian Nørtoft Humlebæk Mikro Mejeri, og dermed er antallet igen tilbage på status quo.

Nyt mikromejeri vil gøre som mikrobryggerne

Ifølge Mejeri.dk er der i dag 14 mikromejerier i Danmark , hvilket er et enkelt mere end i 2007, men der er ikke helt så meget gang i iværksætterhjulene blandt mejeristerne, som blandt ølbryggerne, der har etableret og lukket mere end hundrede mikrobryggerier i de seneste årtier.

"Det er rigtig svært at komme i gang med. Udstyret koster mange penge, og det kræver mesterdisciplin at få det hele til at gå op i en højere enhed. Min erfaring er, at man enten bliver rigtig god til at lave produkterne, men glemmer at få dem solgt, eller at man bliver rigtig god til at sælge, men glemmer at lave gode produkter," har Naturmælk-direktør Leif Friis Jørgensen tidligere på året udtalt om udfordringerne for nye mejerier til Fyens Amts Avis, skriver Mejeri.dk.

Hjem-Is sender Danmarks største isselskab i minus

Arlas tyske datterselskab har underskud på 1,3 mia kr

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier