Danske restauranter går som varmt brød så at sige. De store kapitalfonde og internationale investeringsselskaber har for alvor fået øjnene op for de danske madkæder som investeringsobjekter.
Ifølge Berlingske Business skyldes den store interesse, at selskaberne har formået at skabe skarpe koncepter og bæredygtige forretningsmodeller.
"Der er i øjeblikket en afkasttørke på investeringsområdet. Store kapitalfonde har svært ved at finde noget at investere i, der giver et solidt afkast. Derfor spreder de deres investeringer på nye områder, og her er restaurantkoncepter blevet attraktive," siger Jesper Bo Jensen, der følger udviklingen i restaurationsbranchen som direktør for Fremforsk - Center for Fremtidsforskning, til Berlingske Business.
Partner i Oaklins Denmark Frederik Aakaard peger desuden på, at man ved at have en restaurantkæde kan dele omkostningerne mellem restauranterne og ensrette dem for dermed at effektivisere driften.
Fredag meddelte den børsnoterede finske restaurantkæde Restamax, at der var indgået en handel med den danske burgerkæde Cocks & Cows samt gin-baren The Bird. Opkøbet fulgte i halen på et salg af pizzakæden Gorms til norske Orkla. Kapitalfonden Catacap ville også lege med, og købte i sidste uge barkonceptet Rekom, der blandt andet står bag Heidi's Bier Bar og Den Glade Gris.
Også Lagkagehuset, Joe & The Juice og Meyer og Løgismose er blevet opkøbt af kapitalfonde.
Holdet bag Cocks & Cows tjener trecifret millionbeløb på salg
Finsk restaurantkoncern køber Cocks & Cows
Orkla spiser stor del af populær pizzakæde
Kendt barkæde tæt på at blive solgt