FødevareWatch

Kina svarer Trump igen og vil hæve tolden på varer fra USA

Kina vil øge tolden med tre milliarder dollar på blandt andet amerikansk svinekød og stål ifølge ministerium.

Foto: Colourbox

Kina har natten til fredag dansk tid offentliggjort en plan for at indføre straftold på amerikanske varer på tre mia. dollar.

Det oplyser det kinesiske handelsministerium ifølge nyhedsbureauet dpa.

Blandt tiltagene er en told på 25 pct på import af svinekød og 15 pct. på stålrør.

Samtidig opfordrer ministeriet USA til ikke at tage de bilaterale handelsforbindelser til et "farligt sted", skriver nyhedsbureauet Reuters.

I erklæringen lyder det videre, at Kina håber, at USA vil trække sig tilbage fra "randen" samt udvise forsigtighed i dets beslutninger.

Meldingen kommer, efter at præsident Donald Trump torsdag meddelte, at USA indfører straftold på kinesiske varer på op mod 60 mia. dollar. Det svarer til cirka 363 mia. kr.

Han forklarede, at han reagerer, fordi "USA har mistet millioner af job til Kina", som landet har et handelsunderskud på 504 mia. dollar (3050 milliarder kroner) over for.

"Det er det største underskud for noget land i verdenshistorien. Det er ude af kontrol," konstaterede præsidenten.

Han langede samtidig ud efter Kina for at stjæle amerikansk design, opfindelser og teknologi.

Kinesiske myndigheder havde opfordret USA til at afstå fra straftolden og advaret om, at handelsforbindelserne mellem de to lande kan lide skade.

"Hvis USA starter en handelskrig, kommer Kina til at kæmpe til det sidste for at forsvare sine egne legitime interesser med alle nødvendige tiltag," hed det i en udtalelse fra Kinas ambassade i Washington torsdag eftermiddag.

Frygten for en handelskrig har fredag morgen lokal tid fået børsen i Tokyo til at styrtdykke.

Ved børsåbningen faldt det japanske Nikkei-indeks således tre procent til et niveau, der ikke er set siden midten af oktober sidste år. Det skriver Reuters.

Kina vil svare igen på Trumps told

Coca-Cola vil bekæmpe tvangsarbejde med ny teknologi

AB InBev fastsætter 2025-mål for bæredygtig ølbrygning

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier