FødevareWatch

Kina vil svare igen på Trumps told

Den kinesiske regering vil komme med en modreaktion på USA's nye toldindgreb. Kina vil formenligt gå efter sojabønner og levende svin.

Foto: Georg Hammerstein/POLFOTO/ARKIV

Den kinesiske regering gør klar til at svare igen på USA's nye toldindgreb, herunder truslen om told på en række kinesiske varer. Som modsvar planlægger Kina told på sojabønner, durra og levende svin, da USA er blandt de største eksportører af de produkter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Kinas mulige modsvar til USA's kommende importtold har til formål at ramme de stater, der bidrog til præsident Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i 2016.

Ifølge kinesiske embedsmænd vil et toldindgreb fra Kinas side være afhængig af, hvor bredt USA's toldafgifter vil ramme Kina, og et eventuelt toldindgreb kan ændres afhængigt af den amerikanske regerings fremtidige forslag.

"Enhver kinesisk reaktion på nye amerikanske toldafgifter vil være afmålte og proportionelle, siger en kinesisk embedsmand, der er involveret i planlægningen af nye love," til The Wall Street Journal.

Bekymringer vedrørende Kinas modsvar har ramt det amerikanske afgrøde- og kvægmarked. Brian Grossman, der er markedsstrateg for Zaner Group, har udtalt til The Wall Street Journal, at det ikke bliver nemt for amerikanske landmænd i fremtiden.

Danske Bank: Sojabønner kan bruges som våben i handelskrig

Ærkeamerikansk whiskyproducent frygter Donald Trumps toldmur

EU forbereder sig på handelskrig med USA over høje toldtariffer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier