FødevareWatch

Færre farlige fødevarer når butikkerne

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en permanent nedadgående tendens i antallet af tilbagekaldelser, forklarer beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Antallet af farlige fødevarer er faldet markant.

Det skriver Fødevarestyrelsen.

I 2015 advarede danske fødevarevirksomheder i 230 tilfælde forbrugerne om en farlig fødevare. For eksempel fordi der var konstateret salmonella i hakket kød eller listeria i laks. I 2017 lå tallet på godt 150 tilbagekaldelser, viser en aktuel opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en permanent nedadgående tendens i antallet af tilbagekaldelser, forklarer beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Hove.

"Tilbage i 2013 var vi helt nede under hundrede sager. Så det kan være tilfældige udsving i antallet. Men det går i hvert fald ikke den gale vej, som mange mener. Desuden skal man hæftes sig ved, at danske virksomheder stort set uden undtagelse reagerer både hurtigt og efter bogen, når de finder fejl i deres varer. Derfor er det også uhyre sjældent, at vi må skrue bissen på og påbyde virksomhederne at kalde varer tilbage," siger Nikolas Hove.

Salmonella fundet i hakket kød fra Lidl

Fødevarestyrelsen skærper kontrol med kød fra Brasilien

288.000 forurenede æg er forhandlet i Danmark

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier