FødevareWatch

Ny eksportrekord for fødevareklyngen

Den danske fødevareklynge eksporterede for et rekordhøjt beløb i 2017.

Eksporten af svin og svineprodukter er fødevareklyngens største eksportprodukt. Foto: Danish Crown/PR

Klassiske eksportvarer som svin, fisk og skaldyr var blandt hovedårsagerne til, at den danske fødevareklynge lykkes med at eksportere for et rekordhøjt beløb sidste år.

I alt eksporterede fødevareklyngen for 166,4 mia. kr., hvilket er seks pct. mere end sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik i følge Landbrug & Fødevarer.

Heraf udgjorde svineeksporten 32 mia. kr. og eksporten af fisk og skaldyr landede på 24 mia. kr. Endelig blev mejeriprodukter den tredjestørste eksportartikel i fødevareklyngen med en eksporteret værdi for 21 mia. kr.

Ifølge Landbrug & Fødevarer er EU forsat det klart største afsætningsmarked for danske fødevarevirksomheder, og udgjorde sidste år 61 pct. af eksporten. Herefter kommer Øst- og Sydøstasien, hvor lande som Kina, Japan, Vietnam og Malaysia aftog 43 pct. af eksporten.

Frank Øland
Frank Øland, Landbrug & Fødevarer.

"Fødevareklyngen står for en betydelig del af Danmarks valutaindtjening. Sidste år stod fødevareklyngen faktisk for en fjerdedel af Danmarks vareeksport," siger Frank Øland, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Ifølge interesseorganisationen er Tyskland det største enkeltmarked, efterfulgt af Sverige og Kina.

Stærk krone lægger pres på eksportvirksomhederne

Danske fødevarevirksomheder vil have bid af indisk vækst

Karen Hækkerup har i tre år kæmpet med kriser: Nu er hun landbrugets løvemor

Forsiden lige nu

Nyt tilfælde af fugleinfluenza i Sverige

Sidste års fuglevirus, H5N8, efterfølges nu af en anden virus, idet et nyt tilfælde er dukket op i Uppsala, meddeler det svenske veterinær- og fødevaredirektorat

Tidligere Carlsberg-chef vil bringe boblerne tilbage i sodavandsmarkedet

Sodavandskategorien er præget af alt for kedelige og ensformige produkter, mener Thomas Tuxen, der er tidligere globalt ansvarlig for innovation i Carlsberg. I et forsøg på at flytte ved forståelsen af, hvad økologisk sodavand også kan være, har han etableret sit eget brand og produktion.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier