FødevareWatch

Danone vil sælge milliardandel i japanske Yakult

Den franske fødevarekoncern har planer om at reducere sin andel i den japanske mejeriproducent Yakult fra 21 til 7 pct.

Foto: PR

Danone vil af med en del af sin aktiepost i den japanske probiotiske mejeriproducent Yakult i et træk, der skal hjælpe med at nedgeare virksomheden.

Det skriver Financial Times.

Ifølge mediet meddeler den franske fødevaregruppe onsdag, at den vil reducere sin andel på 21,29 pct. i Yakult til omkring 7 pct. efter afslutningen af transaktionen, som forventes overstået i marts.

Aktien, som Danone planlægger at sælge, har en markedsværdi på omkring 189,8 mia. japanske yen, svarende til omkring 10,7 mia. kr.

Danone forventes at forblive Yakults største aktionær og vil ifølge Financial Times fortsat sidde i bestyrelsen i det japanske selskab.

Medie: Danone overvejer japansk milliardsalg

Medie: Danone-selskab på vej mod fusion med saudisk stormejeri

Danone venter faldende vækst grundet højere priser på mælk

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier