FødevareWatch

Medie: Danone overvejer japansk milliardsalg

Unavngivne kilder siger til Bloomberg, at den franske fødevaregigant Danone kan være på vej til at sælge sin andel i den japanske mejerikoncern Yakult Honsha. Danone ejer aktier for et tocifret milliardbeløb i det japanske selskab.

Danone indgår strategisk partnerksab med Yakult Honsha | Foto: Shizuo Kambayashi/AP/POLFOTO/arkiv

Den franske fødevarekæmpe Danone overvejer at skille sig af med sin andel i den japanske mejerikoncern Yakult Honsha.

Det siger unavngivne kilder tæt på selskabet til nyhedsbureauet Bloomberg.

Ifølger kilderne har den franske storkoncern holdt interne møder, hvor der er blevet snakket om muligheden for at frasælge aktierne i det japanske selskab. De fastslår dog, at det hele stadig er på et meget tidligt stadie, og at der endnu ikke er truffet nogen afgørelse om frasalget.

Danone ejer 20 pct. af aktierne i det japanske selskab, som producerer drikkeklare mejeriprodukter. Yakult Honshas markedsværdi anslås til 1,2 billioner yen, eller godt 60 mia. kroner. Dermed kan Danones andel være mere end 12 mia. kroner værd.

Et frasalg ville betyde enden på et ti år langt samarbejde mellem de to selskaber, som har en del komplementære produkter indenfor de kategorier, det japanske selskab operer i. Det drejer sig bl.a. om probiotisk drikkeyoghurt og fermenteret mælk.

På vej mod opkøb?

Men frasalget vil også give den franske koncern midler til at foretage nye opkøb. Danone har været rygtet på vej til at sælge sin afdeling for medicinsk ernæring, og sammen med et frasalg af andelen i Yakult Honsha, kan det bringe Danone i en god position i forhold til opkøb.

Kilderne siger da også til Bloomberg, at man internt i Danone har diskuteret muligheden for nye opkøb, herunder bl.a. det amerikanske selskab Mead Johnson Nutrition, der fokuserer på området for børneernæring.

Det er et område som både Danone og andre internationale mejerikoncerner er begyndt at fokusere mere og mere på i lyset af de enorme muligheder, som især det hastigt voksende kinesiske marked tilbyder indenfor området.

Danone sælger indonesisk datterselskab

Danone fortsætter global opkøbsrunde

Danone køber op i Kina

Arla i strategiske alliancer om børneernæring

Jernmalmsmilliardær vil sælge mælk til Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier