Om nogle år vil vi kunne gå i supermarkedet og købe kød, der er fremstillet uden nogle dyr er blevet slagtet. Det mener Lars Seier Christensen, der har tjent milliarder på Saxo Bank, og derfor har han investeret i det israelske iværksætterfirma Supermeat, der vil fremstille kyllingekød, der er bygget i et sterilt laboratorium.
Det skriver Børsen.
"Jeg laver nogle gange investeringer i nye områder, som interesserer mig rent intellektuelt, og jeg tror denne form for kød bliver meget stort i fremtiden," forklarer Lars Seier Christensen.
Han tror, at problemer med dyrevelfærd vil få folk til at efterspørge kylling fra Supermeat.
Lars Seier Christensen er ikke den eneste rigmand, der tror på laboratoriebygget kød. Tidligere har Google-stifteren Sergej Brin finansieret verdens første laboratorieproducerede oksebøf, og i 2017 hentede San Francisco-baserede Memphis Meat 17 mio. dollar (ca. 103 mio. kr.) fra investorer som blandt andet Bill Gates og Richard Branson.
Kødgigant investerer i laboratoriekød
Cargill og Bill Gates investerer i laboratoriekød
Israelere vil revolutionere fødevaresektoren med laboratoriekød