FødevareWatch

McDonalds' salg og indtjening løber fra forventningerne

2017 var et stærkt år for den store fastfoodkæde. McDonalds har nu planer om store investeringer i indeværende år.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Der blev langet mere fastfood over disken hos McDonalds end ventet i slutningen af 2017, hvor også indtjeningen overgik forventningerne.

Salget landede i oktober, november og december på 5,34 mia. dollar, mens aktieanalytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et salg på 5,23 mia. dollar.

Det blev omsat til et overskud før særlige poster på 1,4 mia. dollar svarende til 1,71 dollar per aktie. Analytikerne havde ventet et overskud på 1,59 dollar.

Væksten lød på 5,5 pct. i fjerde kvartal, og ser man over hele året, har salgsudviklingen været den bedste i seks år med en fremgang på 5,3 pct.

"2017 var et stærkt år for McDonalds, hvor kunderne tog imod de mange tiltag, vi har gennemført for at gøre deres oplevelse mere bekvem og behagelig," siger adm. direktør Steve Easterbrook i en kommentar til regnskabet.

I år vil McDonalds investere 2,4 mia. dollar, hvilket særligt vil gå til eksisterende restauranter i USA, og kæden har desuden planer om at åbne 1000 nye restauranter.

I 2018 sigter den amerikanske koncern efter at øge indtjeningen, da det venter en høj encifret procentmæssig vækst i overskuddet per aktie.

Trods den positive overraskelse i regnskabet falder McDonalds -aktien 0,5 pct. i formarkedet, hvor den generelle stemning dog også er negativ.

McDonalds i topform i Danmark - vil åbne mange nye restauranter

Smarte burgerbarer myldrer frem - McDonalds jubler

McDonalds vil levere burgere til døren

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier