FødevareWatch

JBS sikrer sig 1,2 mia gennem nyt frasalg

Den skandaleramte brasilianske kødkoncern JBS forsøger fortsat at hente penge til betaling af en gigantbøde gennem frasalg af især udenlandske datterselskaber. Denne gang sikrer et amerikansk salg brasilianerne 1,2 mia. kr.

Foto: Søren Schnoor/Polfoto/Arkiv

Den brasilianske kødkoncern JBS, som er baseret i São Paulo i Brasilien, har i snart et år været omdrejningspunktet i en meget stor bestikkelsessag, som sidste år førte til, at koncernen ved en brasiliansk domstol blev ikendt en bøde på 3,1 mia. dollars, svarende til massive 18,8 mia. kr. med dagens dollarskurs.

Siden domfældelsen har JBS-ledelsen, der anføres af de to brødre Wesley og Joesly Batista, hvor førstnævnte også har været mistænkt for insiderhandel, forsøgt at sikre sig likviditet gennem frasalg af en lang række især internationale datterselskaber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier