FødevareWatch

Træg udvikling i produktion og salg af antibiotikafrie grise

Det går mildest talt trægt med væksten i salget af det antibiotikafrie såkaldte OUA-svinekød. Danish Crown og Tican sænker noteringen til producenterne, og detailkæder melder om begrænset, men dog øget interesse.

Foto: Colourbox

Den danske historie om de danske OUA-grise, opdrættet uden antibiotika, ser ud til at fortsætte i nogenlunde samme rille, som hidtil.

Ifølge Landbrugsavisen.dk kæmper både Danish Crown og Tican med at få solgt svinekødet på særligt det danske marked. Mens Tican sælger sine grise fra én leverandør til Dansk Supermarked, hvor man dog melder om stigende interesse, har Danish Crown fokus på afsætning i udlandet og USA i særdeleshed.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været udfordret på salget. Vi har oprindeligt set på det amerikanske marked, der er længere fremme i udvikling og som bruger væsentlig mere antibiotika og som derfor også har en større interesse for at få forbruget ned. Vores største udfordring har været at få balance i at sælge hele grisen", siger Søren Tinggaard til avisen.

Som følge af problemer med afsætning af hele grisen, har Danish Crown annonceret, at koncernen om seks måneder vil sænke tillægget til OUA-producenterne med 30 øre til 1,20 kr. per kg. I Tican regner man med at det samme vil ske. OUA-svinekød kan i dag købes i Bilka, Føtex og Lidl. Coop overvejer ifølge Landbrugsavisen også at tilbyde OUA-svinekød.

Tidligere har der været stor interesse blandt producenterne for at lave de antibiotikafrie grise, og sidste forår fandtes der hos Danish Crown en venteliste på omkring 110 producenter.

Udfordrende marked lægger dæmper på salget af antibiotikafrie svin

Økologien spiller stadig kun marginal rolle i Tican

110 producenter på antibiotikafri venteliste

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier