FødevareWatch

Træg udvikling i produktion og salg af antibiotikafrie grise

Det går mildest talt trægt med væksten i salget af det antibiotikafrie såkaldte OUA-svinekød. Danish Crown og Tican sænker noteringen til producenterne, og detailkæder melder om begrænset, men dog øget interesse.

Foto: Colourbox

Den danske historie om de danske OUA-grise, opdrættet uden antibiotika, ser ud til at fortsætte i nogenlunde samme rille, som hidtil.

Ifølge Landbrugsavisen.dk kæmper både Danish Crown og Tican med at få solgt svinekødet på særligt det danske marked. Mens Tican sælger sine grise fra én leverandør til Dansk Supermarked, hvor man dog melder om stigende interesse, har Danish Crown fokus på afsætning i udlandet og USA i særdeleshed.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været udfordret på salget. Vi har oprindeligt set på det amerikanske marked, der er længere fremme i udvikling og som bruger væsentlig mere antibiotika og som derfor også har en større interesse for at få forbruget ned. Vores største udfordring har været at få balance i at sælge hele grisen", siger Søren Tinggaard til avisen.

Som følge af problemer med afsætning af hele grisen, har Danish Crown annonceret, at koncernen om seks måneder vil sænke tillægget til OUA-producenterne med 30 øre til 1,20 kr. per kg. I Tican regner man med at det samme vil ske. OUA-svinekød kan i dag købes i Bilka, Føtex og Lidl. Coop overvejer ifølge Landbrugsavisen også at tilbyde OUA-svinekød.

Tidligere har der været stor interesse blandt producenterne for at lave de antibiotikafrie grise, og sidste forår fandtes der hos Danish Crown en venteliste på omkring 110 producenter.

Udfordrende marked lægger dæmper på salget af antibiotikafrie svin

Økologien spiller stadig kun marginal rolle i Tican

110 producenter på antibiotikafri venteliste

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier